Tekstweergave van VHTH_1985-02-07_027

Deze tekst is automatisch getranscribeerd en kan fouten bevatten.
Kou tast Nileta's reflexen niet aan De competitiestart van de jeugd op 19 januari was overweldigend: alle teams wonnen namelijk. En dat terwijl toch de trainingen de afgelopen weken door het schaatsweer matig bezocht werden. Maar enige toernooi- en en de clubkampioenschappen zorgden er waarschijn- lijk voor, dat het tafeltennisritme zodanig werd vastge- houden, dat de concurrentie op de bewuste zaterdag tekort schoot. Verheugend was zeker dat onze 2 landelijke teams een prima visite- kaartje afgaven. Nileta 1 won met 7-3 van DDC 1 uit Den Haag, waarbij vooral John Vogel zich met een hattrick onderscheidde. Nileta 2 bleef niet achter en be- haalde een grote overwinning te- gen Middelburg-Zuid 2, (8-2). Peter Luteyn en Geoffrey Jansen verloren in dit treffen geen enkele partij. Nileta 3 bond Phielix 2 uit Gor- kum aan de zegekar. Een 7-3 overwinning was het resultaat en vooral de ongeslagen Ton Meer- kerk speelde zich in de kijker. De tweede ecrste-klasser, Nileta 4, haalde een huzarenstukje uit door het sterke HTV 1 te verslaan (6-4), na eerst met 5-0 voorge- staan te hebben. De mensen uit Hoornaar hadden zich duidelijk verkeken op ons fanatiek ploegje. Nileta 5 won van Dordrecht I met 6-4, welke overwinning vooral tot stand kwam door toedoen van Walter Loos, die in de tweede klas zijn eerste hattrick scoorde. Nileta 7 behaalde inde vierde klas eveneens een nipte overwinning en wel tegen Alblasserdam 3. Deze 6-4 zege was vooral te dan- ken aan welp Onno Sterk, die alles won. Team 8 en 9, beide spelend in de pupillen/welpenklasse, tafelten- nisten overtuigend. Nileta 8 verpletterde Nieuwpoort 3 met 10-0, waarbij ook nieuwko- mer Michel Ansink geen partij verloor; Nileta 9 won in Oud- Alblas van Topspin 2 met 8-2. In deze wedstrijd gaf Dimitri v.d. Nat zijn competitie-debuut ge- stalte door één wedstrijd te win- nen. Bij de meisjes ook niets anders dan rozegeuren maneschijn: Nile- ta 2 elimineerde Papendrecht 1 met 10-0 en het derde team ver- sloeg Topspin 1 met 6-4, vooral dankzij Monique Renneberg en Cindy de Koning. Spelpeil van dames 1 N.B.S. zit in de lift Rotterdam: Het dames 1 team van basketballvereniging New Blue Stars speelde onlangs een wedstrijd tegen O en O in Rotterdam, die ze nipt verloren met 52-47. Het mag gezegd worden dat er flink wat verbetering zit in het spel van de dames van New Blue Stars. Het in hoge regionen vertoevende O en O had er maar wat moeite mee om N.B.S. onder de duim te houden. Het zag er dan ook lang naar uit dat de dames van N.B.S. hun eerste wedstrijdoverwinning zouden behalen, want het liep als een trein. Ondanks het feit dat ze het zonder coach moesten stellen en ze maar één wisselspeelster hadden. Er werd heel gediciplineerd ge- speeld en de inzet was weer goed aanwezig. Via een aantal fast- breaks op rij en schitterende af- standsschoten scoorden zij in de Ie helft 6 punten meer dan Oen O (23-29). Een O en O dat zeer verbaasd leek toen het de achter- stand op het wedstrijdformulier zag staan. In het begin van de 2e helft begon O en O zware druk uit te oefenen op N.B.S., dat in die fase van de wedstrijd enigszins verzwakte doordat 2 dames met rugklachten liepen te spelen. Niettemin gaf N.B.S. zich niet direct gewonnen en bleef de stand gelijk op gaan tot de 15e minuut. Toen echter moest N.B.S. in het team van O en O toch de betere ploeg zien. O en O won uiteinde- lijk met 52-47. Op de foto ziet u Peter Luteyn (Foto Klip). Keihard spel voor eerste plaats Zaterdag 2 februari j.l. speelde het heren 3 team van N.B.S. haar 1 e wedstrijd van de 2e helft van de competitie De wedstrijd werd gespeeld in Spijkenisse tegen Hurri- canes 6. Dit team slaat op de tweede plaats in de competitie achter N.B.S. De thuiswedstrijd, enkele maanden geleden, werd door N.B.S. gewonnen met 55-54, een minimaal verschil dus. Nieuwpoort verslaat Papendrecht Het eerste team van de tafeltennisclub Nieuwpoort/ Langerak is het tweede deel van de competitie goed begonnen met een 6-4 overwinning in en tegen Papen- drecht. Hennie Ros en Arie Boele maakten geen enkele fout en wonnen al hun partijen. Het tweede, dat nu weer een stap- Bas Brouwer kwam niet aan sco- ren toe al was hij in zijn laatste wedstrijd goed op dreef. Via een beslissende game wist zijn tegen- stander toch met 21-18 te winnen, maar de eindoverwinning kwam daardoor toch niet in gevaar. je hoger speelt beleefde meteen al een spannende wedstrijd. Aan- vankelijk had men geen antwoord op het verrassende begin van te- genstander Phielix uit Gorinchem Ad van Gastelen, Johan van Gel- der en Kees Eegdeman keken prompt tegen een 4-0 achterstand aan. Maar toen werden ze wakker en was het al snel 4-4. De eindstand werd 5-5. Ook Nieuwpoort 3 moest als pas gepromoveerd team tegen een team van Phielix aantreden. Het was nog even wennen tegen de sterkere tegenstander en het derde verloor dan ok met 8-2. Bij het vierde team zijn twee oude rotten in het tafeltennisgebeuren weer op de basis teruggekeerd. Het zijn Ruud Snijders en Rook den Hartog. Samen met Herman den Hartog konden ze tegen Ta- verne uit Nieuwland bewijzen dat ze het nog niet verleerd waren. Rook den Hartog scoorde een punt, maar voor Ruud Snijders was nog geen winstpuntje wegge- legd. Wel won hij samen met Herman den Hartog het dubbel. Al met al toch niet voldoende voor de eindoverwinning want die ging met 4-6 naar de bezoekers uit Nieuwland. Overige uitslagen: Shot '65 - Nieuwpoort 5 Derks 2 - Nieuwpoort 6 Nieuwpoort 7 - Staaf Dordrecht Woudrichem - Nieuwpoort 9 Nieuwpoort 10 - Top Spin Nieuwpoort II - Tavernie V.T.V. - Nieuwpoort jongens I Papendrecht - Nieuwpoort jongens 3 Nieuwpoort meisjes 1 - Top Spin 8-2 8-2 3-7 6-4 4-6 1-9 6-4 7-3 3-7 Klappers gespannen van start gin- gen, werd het toch een spannende wedstrijd, waarbij in het begin Volleybalvereniging de City-Klappers De City-Klappers gingen de eer- ste wedstrijd in het nieuwe jaa r 'egen Ekspalvo 4 goed van start. Ekspalvo, die één wedstrijd meer had gespeeld, stond met I punt boven de City-Klappers. De wedstrijd begonnen de City- Klappers met als hoop die te winnen, zodat zij boven aan zou- den komen te staan. Hoewel Ekspalvo en de City- Ekspalvo de betere ploeg was, maar de City-Klappers kwamen goed terug. De eerste set werd met 16-14 door de City-Klappers ge- wonnen. De 2c set was helemaal voor de City-Klappers, Ekspalvo speelde te gespannen. De City- Klappers wonnen daardoor dan ook met 15-8. Met de gedachten niet meer te kunnen verliezen, gin- gen ze de derde set in. Van beide kanten werd goed spel vertoond, waarbij de City-Klappers wonnen met 15-9. De eerst volgende wedstrijd van de City-Klappers is vanavond om 20.00 uur tegen Torpedo uit Bingo-avond in "Het Wapen van Streefkerk" Zaterdag, 9 februari a.s., orga- niseert de P.V. "Gevleugelde Bo- de" haar jaarlijkse gezellige draai- en bingo-avond in "Het Wapen van Streefkerk". Evenals voorgaande jaren zal er onder de aanwezigen een dames- of herenrijwiel worden verloot. Voor deze verloting krijgt u een persoonlijke uitnodiging in de brievenbus. De organisatie rekent graag op uw aanwezigheid. Dordrecht in het Titus Brandsma College te Dordrecht. Hurricanes wilde nu dus revan- che nemen, maar daar had N.B.S. al opgerekend. De eerste helft begon N.B.S. met de vijf sterkste spelers in het veld en dat ging goed. Na 5 minuten gespeeld te hebben was het 12-2 voor N.B.S. Vooral Martin Ouwerkerk was erg goed en nam 8 punten van de 12 voor zijn rekening. Tot de 15e minuut kon N.B.S. de voorsprong behouden, maar toen er gewisseld was begon Hurrica- nes terug te komen. N.B.S. werd overrompeld en de tegenstanders profiteerden daar- van en bouwden een voorsprong op. Toen het eindsignaal van de eerste helft klonk, wees het scorebord 31-24 aan voor Hurricanes. Grote ontevredenheid bij N.B.S. natuurlijk, vooral trainer José was erg kwaad. Coach Dick Slob was ook erg ontevreden en spoorde ons nog eens extra aan, want hij was speci- aal meegegaan om N.B.S. te zien winnen. De tweede helft startte N.B.S. met dezelfde vijf spelers als in de eerste helft. Zij moesten de achterstand on- gedaan maken en dat lukte ook nog bijna. Na 6 minuten was het 32-31 voor Hurricanes. Het spel werd erg fanatiek en er werden veel persoonlijke fouten gemaakt. Vooral de spelers van Hurricanes konden er wat Van, zij maakten maar liefst 17 fouten in de 2e helft. N.B.S. kreeg daardoor veel vrije worpen maar die werden niet be- nut. Met nog een halve minuut te spelen stond N.B.S. met 1 punt achter. Er werd van beide kanten keihard gespeeld om de bal in bezit te krijgen. Door een fout van de tegenstan- der mocht Arie v.d. Heiden 20 Goud optiek Planetenlaan 25, Nieuw-Lekkerland, 01848 - 2301 dinsdag de gehele dag gesloten sec. voor het eind twee vrije wor- pen nemen. Hij maakte er maar één. Dus werd het een gelijk spel met 43-43. N.B.S. behoud de eerste plaats in de competitie voor Hurricanes. De topscorer van N.B.S. was Martin Ouwerkerk met 19 pun- ten. Hoeveel kranten... weekbladen... boeken heeft u al gelezen... ...met steeds diezelfde, ene, oude bril? Ogen kunnen veranderen, waardoor uw glazen misschien moeten worden aan- gepast. En wellicht is zelfs uw oude montuur zo zachtjes aan verschrikkelijk ouderwets. Uw ogen zijn belangrijk genoeg om ze in het oog te houden. Laat ze daarom bij ons eens controleren. /T v voor ogen